Armă neletală confiscată, după ce proprietarul nu şi-a înnoit permisul

Un brăilean a rămas fără arma şi s-a ales şi cu un dosar penal, când poliţiştii au constatat că nu avea permis valabil. După ce, la un moment dat, era o modă să-ţi cumperi armă, fie ea şi neletală, se pare că valul a cam trecut. Proprietarii de asemenea arme nu doar că nu le folosesc, dar uită şi să-şi prelungească permisele.

Pe 3 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din IPJ Brăila s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că unui brăilean, în vârstă de 65 de ani, îi expirase perioada de valabilitate a permisului de armă.

Permisul expirat din februarie

Deşi lucrul cu pricina se întâmplase pe data de 05.02.2018, brăileanul nu luase măsurile legale care se impuneam, adică să depună arma şi muniţia aferentă la un armurier autorizat.

Arma şi două cartuşe neletale au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.

 

Articolul precedentSpitalul de Boli Infecţioase din Galaţi va avea un pavilion nou, de 3.000 de mp
Articolul următorAproape 1.300 de contestaţii după afişarea notelor la bacalaureat