Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Galaţi va avea un pavilion nou, de aproape 3.000 de metri pătrați. Investiţia a fost aprobată de aleşii judeţeni în luna martie a acestui an. Proiectarea şi construcţia au fost scoase acum la licitație.

Contractul are o valoare estimată de peste 9,8 milioane de lei fără TVA, fonduri proprii ale Consiliului Judeţean Galaţi. Construcția va presupune amenajarea unui laborator de microbiologie moleculară. Aici se va face evaluare imunologică şi virusologică a pacienţilor cu infecţii HIV şi pentru stabilirea diagnosticului molecular al altor infecţii virale cronice, infecţii bacteriene.

Noul corp de clădire va mai avea o cameră de sterilizare, arhivă, secţie dermatologie şi infecţii transmise sexual, secţie boli infecţioase I, un amfiteatru, săli de lucrări practice, cabinet didactic şi vestiare. „Este practic un spital nou, de aproape 3.000 de metri pătraţi”, explica preşedintele CJ, Costel Fotea. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.

Articolul precedentTrei sferturi dintre elevii gălăţeni au promovat bacalaureatul
Articolul următorArmă neletală confiscată, după ce proprietarul nu şi-a înnoit permisul