Aproape 200 de gălăţeni au început, luni, 1 octombrie, cursurile Universităţii Vârstei a Treia, un proiect inedit în ţară, aflat în cel de-al treilea an de existenţă.

Iniţiativa Universităţii „Dunărea de Jos” a adus anul acesta în bănci 195 de seniori, mulţi dintre ei fiind pentru prima oară în viaţă înscrişi la o facultate. Proiectul se adresează persoanelor care au cel puțin 55 de ani. Decanul de vârstă al studenţilor de anul acesta este Anghelache Catană. Fost subofiţer, acesta are 87 de ani şi îşi doreşte să studeize istoria, filosofia şi religia.

Universitatea Vârstei a Treia de la Galaţi este creată după un model francez, dar care funcţionează în majoritatea statelor din Europa Occidentală. Cursurile durează un an, perioadă în care studenții seniori pot să parcurgă mai multe module. Printre specializările de la Galaţi se află: Drept, Medicină, Artă, Cultură şi Civilizație, Istorie, Filosofie, Teologie, Turism, Economie şi Nutriție.

Activitatea didactică se desfășoară sub formă de prelegeri, dezbateri, seminarii, grupuri de lectură, vizite și tururi ghidate. O grupă are în jur de 25 de persoane, iar un modul durează circa o lună. La final, cursanții primesc diplome cu valoare simbolică. Pentru participare se plătește o taxă anuală de 100 de lei.

Articolul precedentEchipa de futsal United Galaţi s-a distrat cu ultima clasată
Articolul următorO nouă zi, alt accident de circulație mortal