Anul acesta, gălăţenii vor avea parte, se pare, doar de un foc de artificii de Revelion, fără concertul plătit din bani publici cu care erau obişnuiţi în noaptea dintre ani. 

Dacă, în anii trecuţi, Primăria municipiului Galaţi lansa, cu mai mult timp înainte, pe portalul propriu, o achiziţie pentru petrecerea publică de Revelion, spunând ce artişti vrea  în concert şi durata focurilor de artificii, de această dată a optat pentru o cumpărare directă din catalogul electronic.

Achiziţia a fost lansată astăzi, 18 decembrie, iar limita de răspuns a ofertantului dorit, SC Gaby Modelles Events SRL, este 20 decembrie.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, este vorba despre o achiziţie directă în valoare de 119.000 de lei cu TVA, adică 25.869 de euro, pentru „Servicii de organizare spectacol piromuzical ocazionat de evenimentul Revelion 2019”.

Această firmă este cea care a organizat, pe 15 august 2018, de Ziua Marinei, Festivalul „Fir Întins” – la care au concertat Irina Rimes, Ad Libitum Voices şi trupa Vunk – fiind plătită de Primăria Galaţi cu 178.122 de lei cu TVA.

25.000 de euro pentru 11 minute de spectacol pirotehnic

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Primăria îşi doreşte un spectacol „piromuzical”, adică artificii pe fond muzical, cu durata de aproximativ 11 minute.
Gălăţenii vor putea admira artificii de toate formele şi culorile: ploi de stele aurii şi argintii, palmieri şi crizanteme multicolore, cascade roşii şi verzi, inele şi coroane colorate, însoţite de efecte acustice. Produsele pirotehnice folosite sunt importate din China, Franţa, Polonia şi Bulgaria, certificate conform normelor europene, fără emisii de dioxid de sulf. Deocamdată, nu s-a anunţat şi locul unde vor fi lansate artificiile, aceasta fiind o informaţie cu care vom reveni, la momentul potrivit.

Articolul precedent„Balul bobocilor” studenţilor gălăţeni şi-a desemnat câştigătorii
Articolul următorIncendiu la Centrul Medico-Social din Pechea, 40 de persoane – evacuate