Ambulatoriul spitalului din Târgu Bujor va fi extins cu fonduri europene

Ambulatoriul spitalului din Târgu Bujor va fi extins şi reabilitat cu fonduri europene, în cadrul unui proiect în valoare de peste 11 milioane de lei.

Proiectul „Extindere, reabilitare, modernizare şi dotare a Ambulatoriului Integrat de Specialitate de la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor” are o valoare de 11.148.902 lei. Asistenţa financiară nerambursabilă este de 10.482.943 de lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean Galaţi este de 665.959 de lei. Contractul de finanţare a fost deja semnat. Banii au fost obţinuţi prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

În cadrul proiectului va fi construită o clădire nouă pentru Ambulatoriu şi vor fi modernizate cabinetele medicale existente. Vor fi create astfel spaţii noi pentru cabinetele de chirurgie, obstetrică, ORL, oftalmologie, pediatrie, medicină internă, precum şi pentru laboratorul de analize. Construcţia va avea un regim de înălţime P+1 şi o suprafaţă desfăşurată de 838 de metri pătraţi.

Ambulatoriul va fi dotat cu 180 de echipamente medicale, pentru care au fost demarate deja procedurile de achiziţie publică. Pe lista echipamentele ce vor fi cumpărate se află un aparat de radiologie mobil, un electrocardiograf, ecografe doppler, un electrocauter şi microscoape digitale. Valoarea totală estimată a echipamentelor ce vor fi achiziţionate este de 2.194.728 de lei.

Articolul precedentCinci gălăţeni cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări
Articolul următorÎncă un mare premiu câştigat la Loto 6/49 în judeţul Galaţi