Alte şapte localităţi din judeţul Galaţi vor beneficia de internet gratuit

Alte şapte localităţi din judeţul Galaţi vor beneficia de internet gratuit, prin programul WiFi4EU, lansat de Comisia Europeană.

Programul oferă bonuri valorice de 15.000 de euro, pe care administraţiile locale le pot folosi pentru a instala puncte de acces Wi-Fi în spaţii publice, de exemplu biblioteci, muzee, parcuri sau pieţe.

În prima etapă a proiectului, zece localităţi gălăţene au fost declarate eligibile: Galaţi, Şendreni, Cuza Vodă, Corod, Scânteieşti, Tuluceşti, Pechea, Vânători, Costache Negri şi Slobozia Conachi. La al doilea apel, comunele Băleni, Băneasa, Barcea, Ghidigeni, Griviţa, Valea Mărului şi Vlădeşti figurează printre câştigători, în timp ce Independenţa se află pe lista de aşteptare.

Localităţile câştigătoare vor avea internet gratuit în termen de un an şi jumătate. Voucherul de 15.000 de euro va acoperi costurile echipamentului Wi-Fi şi instalarea hotspoturilor în spaţii publice. Administraţiile vor trebui să plătească abonamentul la internet şi întreţinerea echipamentului timp de cel puţin trei ani.

Alte două campanii de depunere a cererilor vor mai fi lansate până la sfârşitul anului 2020. În total, Comisia Europeană va aloca 120 milioane de euro, pentru aproximativ 8.000 de localități din statele membre, Norvegia și Islanda.