Gălăţeni care ne-ar putea reprezenta în Parlamentul European

16 persoane care s-au născut sau au domiciliul în judeţul Galaţi candidează la alegerile din 26 mai şi ne-ar putea reprezenta în Parlamentul European.

Pe lista PSD, doi gălăţeni se află pe poziţii eligibile. Este vorba despre Dan Nica, 58 de ani, de profesie inginer electronist, deputat în Parlamentul European, aflat pe locul 5. Pe locul 6 se află Maria Grapini, 64 de ani, născută la Bereşti, ingineră, tot deputat în Parlamentul European. Pe listă figurează, pe locul 35, şi Marius Mitică Mărgărit, 33 de ani, jurist, deputat în Parlamentul României.

Pe lista PNL se află un singur gălăţean, pe locul 27, Alexandru Gabriel Şerban, 31 de ani, inginer navalist, în prezent consilier local. Pe lista de candidaţi pe care o propune ALDE, singurul gălăţean se află pe locul 20: Christopher Raphael Nazaruk, 29 de ani, jurist, în prezent consilier. Partidul PRO România o propune, pe locul 6 al listei de candidaţi, pe Gabriela Maria Podaşcă, 34 de ani, specialist în comunicare şi relaţii publice, în prezent deputat.

PMP are pe listă doi candidaţi gălăţeni: Romulus-Doru Buhăescu, 43 de ani, inginer electroenergetic, în prezent director regional – pe locul 26, respectiv, Valentina-Gabriela Dobrotă, 60 de ani, născută în Galaţi, inginer, în prezent director general – locul 28.

Cap de listă născut la Galaţi

Lista UNPR cuprinde patru gălăţeni. Luminiţa Pachel Adam, 53 de ani, avocat, ocupă locul 3. Pe locul 8 se află Picu Apostol Roman, 51 de ani, jurist, în prezent viceprimar al municipiului Galaţi. Ene Dinga se află pe locul 10, are 63 de ani, este economist, iar în prezent este cercetător. Moise Cornel Oancea, 57 de ani, se regăseşte pe locul 35, este jurist de profesie, director general şi consilier local.

Partidul PRODEMO îl are pe locul 1 al listei pe Cătălin Sorin Ivan, 41 de ani, născut în Galaţi, economist, în prezent europarlamentar. PSR are trei candidaţi gălăţeni. Născut în Tecuci, Petrică Dima se află pe locul 3. Este pensionar, de profesie ofiţer de poliţie, şi va împlini 54 de ani. Pe locul 8 se află Carmen Petroşel, 50 de ani, născută în Galaţi, de profesie inginer. Pe locul 14 se află Samir Oancă, 51 de ani, născut la Corod, scriitor şi analist economic, care are ocupaţia de administrator.

Articolul precedent„Vrăjitor” din Galaţi, reţinut pentru înşelăciuni cu descântece
Articolul următorAlte şapte localităţi din judeţul Galaţi vor beneficia de internet gratuit