La Galați, zeci de contribuabili s-au așezat la rând încă de la ora 5 dimineața pentru a-și lua bon de ordine. Cei mai mulți sunt oameni în vârstă și au așteptat în frig până la ora 8 pentru deschidere.

Oamenii care s-au îngrămădit în prima zi să-și plătească dările către stat spun că vor să beneficieze de reducerea de 10%, deși termenul limită pentru a beneficia de această facilitate este până la 31 martie. Oamenii se tem că nu vor mai avea bani în următoarele luni din cauza scumpirilor care se anunță.

„După cum vedeţi, de la an la an, coada din prima zi de program cu publicul la ghişee este tot mai mică. Aproximativ 32 la sută dintre gălăţeni au ales sa plătească pe ghişeul. ro. O altă modalitate de plată a impozitelor, extrem de agreeată de gălăţeni, este prin staţiile SelfPay, aproximativ 10 la sută dintre contribuabili alegând această variantă. Impozitele s-au mărit cu rata inflaţiei, respectiv 5,1 la sută.  Vom insista pe aceste mijloace alternative de plată, până când vom ajunge şi noi ca şi în alte oraşe, la procente de 70-80 la sută de plată online a taxelor şi impozitelor. S-au înregistrat şi plăţi pentru abonamentul de parcare, din 2.000 de locuri de parcare, 70 la sută au plătit”, a declarat Ioan Stadoleanu, director Direcţia de Fiscalitate Impozite şi Taxe Locale Galaţi.

Impozitele, taxele, amenzile pot fi plătite și pe ghișeul.ro, platforma statului, însă cei mai mulți nu se descurcă cu tehnologia. 

Primăria municipiului Galați reamintește că deja se pot plăti electronic impozitele și taxele prin intermediul platformei www.ghiseul.ro și la stațiile SelfPay amplasate în centrele comerciale, benzinării etc.

Cererile, petițiile și declarațiile fiscale, cu excepția declarațiilor fiscale pentru înregistrarea/scoaterea din evidență a mijloacelor de transport, pot fi depuse pe platforma electronică https://e-digital.primariagalati.ro, pe e-mail la adresa [email protected] sau prin poștă.

În imaginea atașată puteți vedea locurile unde sunt amplasate stațiile SelfPay.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentDepistați la volan sub influența alcoolului
Articolul următorDoi tineri, de 19, respectiv 21 de ani, depistați la volan  sub influența substanțelor psihoactive