Un licean de 15 ani a fost arestat la domiciliu, pentru coruperea sexuală a unei eleve de 8 ani. Fapta s-a întâmplat la Școala nr. 11 din municipiul Galați, pe data de 26 aprilie 2023, când era „Săptămâna Verde”.

Un fost elev al școlii menționate a intrat în unitatea de învățământ, pretinzând că vrea să își vadă foștii profesori. Ulterior, s-a dus în baia fetelor, unde a intrat peste o elevă de 8 ani. Acolo, se pare că ar fi încercat să o forțeze pe copilă să îi atingă părțile intime, dar fata a țipat, a venit o învățătoarea și l-a prins în flagrant. Învățătoarea a alertat și Poliția. Inițial, adolescentul a fost acuzat de tentativă de viol, dar, între timp, s-a schimbat încadrarea faptei, în corupere sexuală.

„În incinta Școlii nr. 11 din Galați, pe data de 26 aprilie 2023, a avut loc un incident, în care au fost implicați doi minori, un băiat de 15 ani și o fată de 8 ani. Băiatul a intrat în toaleta fetelor și, la început, s-a bănuit că a încercat să întrețină relații sexuale cu fata. Ca atare, în aceeași zi, s-a dispus începerea urmăririi penale, privind săvârșirea infracțiunii de tentativă la viol. Ulterior, în cursul cercetărilor penale, s-au descoperit indicii, astfel încât s-a dispus schimbarea încadrării, din infracțiunea de tentativă la viol, în infracțiunea de corupere sexuală a minorilor. S-a dispus reținerea, apoi s-a cerut arestarea preventivă, iar magistratul a dispus arestarea la domiciliu a adolescentului. După scurgerea, sau în cadrul termenului de 30 de zile, a fost propusă prelungirea măsurii arestului la domiciliu, urmând ca instanță să se pronunțe, cu privire la acestă propunere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați”, a precizat procuror Cătălin Constantinescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați.

Fata este acum consiliată psihologic, iar liceanului i se va face o expertiză psihiatrică. La nivelul școlii, se vor lua măsuri de securitate sporite. Paznicii din ziua incidentului, au fost amendați de Poliție.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentSăptămâna Prevenirii Criminalității la Galați, în perioada 22 – 26 mai
Articolul următorGălățean arestat preventiv pentru tentativă de omor. Și-a atacat vărul în plină stradă în mijlocul zilei