Adjunctul Jandarmeriei Galați pleacă în Afganistan. Colonelul Florin Simionel va comanda contingentul de jandarmi pe care România îl va trimite, pentru următoarele şase luni, în Afganistan.

Misiunea derulată sub egida NATO este prima de acest gen pentru ofiţerul gălăţean. El îi va conduce pe militarii români  din al nouălea contingent dislocat de ţara noastră în teatrul de operaţii afgan.
Colonelul Florin Simionel are 43 de ani, este licenţiat în logistică, fiind absolvent al Institutului Militar de Intendenţă şi Finanţe „Gheorghe Lascăr” de la Sibiu şi licenţiat în Ştiinţe Juridice, la Universitatea „Dunărea de Jos”.
Activează în cadrul Jandarmeriei de 22 de ani şi este adjunct al inspectorului-şef al Jandarmeriei Galaţi din 2009.
Jandarmii români au misiunea de a oferi instruire, consiliere şi asistenţă pentru forţele de securitate şi instituţiile din Afganistan. Trei ofiţeri şi şase subofiţeri ai Jandarmeriei Galaţi au participat până acum la misiunile internaţionale din Afganistan şi Kosovo. Unul dintre ei a fost generalul de brigadă Mircea Olaru, fost inspector-şef al Jandarmeriei Galaţi, devenit ulterior inspector general al Jandarmeriei Române.

Articolul precedentJudeţul Galaţi mai are 12.000 de şomeri înregistraţi
Articolul următorRăniți după ce taxiul în care erau a fost lovit de o altă mașină