În perioada 18-19 septembrie a.c., poliţiștii de la transporturi au acționat pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile din vagoanele de mărfuri, precum şi de componente de la mijloacele de material rulant. Au fost verificate 605 mijloace de material rulant în depouri, revizii, parcuri reci, precum şi în linie curentă şi au fost efectuate controale la 12 magazii de piese de schimb. Totodată, polițiștii au efectuat verificări şi la 106 unităţi care au ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase, fiind întocmit un dosar penal.

În cadrul aceleiași acţiuni, au fost efectuate 75 de controale la firme de pază, care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare.

Polițiștii au aplicat 403 sancţiuni contravenţionale la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, H.G. nr. 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române şi alte acte normative, cu o valoare totală de 103.640 de lei.

Poliţiştii de la transporturi, sprijiniți de 35 de angajaţi feroviari, au efectuat verificări în 83 de trenuri de marfă, în staţiile de cale ferată şi în alte 73 în triaje. 12 trenuri de marfă au fost verificate în parcurs (în linie curentă).

Polițiștii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor, în cooperare cu polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale, s-au sesizat, din oficiu, despre faptul că o femeie, de 42 de ani, din Galaţi, în calitate de gestionar al unui punct de lucru situat în municipiul Galați, având ca obiect de activitate colectarea deșeurilor feroase și neferoase, a desfășurat activități de colectare de baterii auto și acumulatori uzați, produse care fac parte din categoria deșeurilor periculoase, fără a deține autorizație de mediu în acest sens.

Au fost indisponibilizate 97,2 kilograme de baterii auto și acumulatori uzați.

A fost întocmit dosar penal, pentru neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, conform O.U.G. nr. 92/2021, privind regimul deşeurilor.

 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentFestivalul Inimii la Galați
Articolul următorBilanț coronavirus 21 septembrie: 6.789 de cazuri, 129 de decese