Acţiuni preventive împotriva traficului de persoane în judeţul Galaţi

18 octombrie – Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane – a reprezentat o nouă oportunitate pentru instituțiile abilitate de a atrage atenţia asupra subiectului, prin  demersuri de informare a populaţiei şi de prevenire a diverselor sale forme de manifestare.

În zilele premergătoare datei de 18 octombrie, s-au organizat o serie de activităţi de informare a elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiile Galați și Tecuci, dar și a părinților. Au participat specialiştii din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galaţi, poliţiştii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean și voluntarii Asociaţiei ”Tinerii și Viitorul”.

Au fost abordate teme precum: exploatarea prin muncă, cerşetorie, exploatarea sexuală, obligarea la comiterea de infracţiuni, siguranţa pe Internet etc., specialiştii prezenţi oferind atât exemple întâlnite în activitatea profesională, cât şi recomandări pentru reducerea riscului de victimizare şi de implicare în comiterea de infracţiuni.

Seria acţiunilor destinate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane a continuat, pe 18 octombrie, cu o întâlnire organizată la Clubul Poliţiştilor, în parteneriat cu Organizaţia „Tinerii şi Viitorul”.

Încurajând implicarea tinerilor în acţiuni de voluntariat pe linia prevenirii traficului de persoane, elevi din şapte unităţi de învăţământ au dezbătut împreună cu specialiştii problematica exploatării sexuale. Ei au identificat factori favorizanți, au încercat să găsească soluții de prevenire, totul plecând de la mărturia unei tinere care a fost victima exploatării.

Ulterior, aceștia au participat la o acțiune stradală de distribuire a materialelor de informare din campania ”Cunoaște-ți drepturile! Respectă-ți obligațiile!”. Activitățile de informare vor continua în comunitățile din Pechea, Liești și Ivești.

Articolul precedentPuţini absolvenţi gălăţeni la Bursa locurilor de muncă
Articolul următorOțelul rămâne în fruntea seriei, la golaveraj, după 0-0 la Suceava