Acţiune preventivă a poliţiei gălăţene pentru educaţia rutieră. Aceasta s-a desfăşurat pe 7 iunie, ultima zi din ”Săptămâna Prevenirii Criminalității” – ediția 2019.

Pe lângă acțiunile specifice derulate de polițiștii rutieri, o importanță deosebită este acordată activităților de educație adresate diverselor categorii de persoane.

Adoptarea unui comportament rutier responsabil are la bază informarea timpurie cu privire la regulile de circulație și necesitatea respectării acestora. De aceea, poliţiştii de prevenire şi-au direcţionat eforturile către cei mai mici dintre participanţii la trafic.

Învăţare prin joc la Şcoala Gimnazială nr. 26

Valorificând elementul ludic şi experienţa eroilor din poveşti, poliţiştii au discutat cu elevii clasei I de la Școala Gimnazială Nr. 26 despre comportamentul pe care trebuie să-l adopte în diverse situaţii cu potenţial de victimizare şi despre cele mai importante reguli de circulaţie.

Discuţii la o şcoală de şoferi din municipiu

O altă categorie aflată în atenţia poliţiştilor în această zi a fost cea a viitorilor conducători auto.  Astfel, cursanţii unei şcoli de şoferi din municipiul Galaţi au putut afla de la oamenii legii care sunt principalele cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie. S-a discutat pe marginea unor evenimente rutiere produse în acest an în judeţul Galaţi.

Activităţile de vineri, 7 iunie, au avut drept principal mesaj importanţa adoptării unei conduite rutiere preventive, indiferent dacă suntem pietoni, biciclişti sau conducători auto.

Articolul precedentANAF Galaţi a restituit taxa auto unei părţi a celor ce depuseseră cereri
Articolul următorDouă importante hoteluri gălăţene intră sub brandul Accor