Potrivit Protocolului de colaborare incheiat intre Garda Naţională de Mediu, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă si Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), comisari ai GNM – Comisariatul Judetean Galati si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati au realizat o actiune comuna de control in zona Baltii Lozova situata pe teritoriul administrativ al comunei Schela, ca urmare a incendiului care a avut loc in data de 12.02.2022.

La data controlului a fost identificata o suprafata de vegetatie (stuf) incendiata de cca. 2 ha si o suprafata incendiata de cca. 33 ha, in imediata apropiere a Baltii Lozova. Deasemenea, s-au observat urme de incendiere a deseurilor in zona platformei amenajate de compostare a comunei Schela.

Pentru UAT Schela au fost stabilite masuri de eliminare a depozitarilor necontrolate de deseuri identificate si predarea acestora catre operatori economici autorizati, montarea de placute avertizoare cu privire la interzicerea depozitarilor tuturor categoriilor de deseuri, interzicerea incendierilor deseurilor si de de transmitere a unor informatii cu privire la incendiul din data de 12.02.2022.

Ca urmare a faptelor constatate, Comisariatul Judetean Galati a aplicat sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului, cu completarile si modificarile ulterioare art. 94, alin. 1, lit. m si pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 92/2021 privind regimul deseurilor, art. 20, alin. 5.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentFenomen PERICULOS în România. Medicamentul pe care îl cumpără mulți oameni care se tem de un atac nuclear. Ministerul Sănătății trage un semnal de alarmă
Articolul următorCadre universitare de la Facultate de stomatologie din Galați reținute pentru 24 de ore