A XIII-a ediţie a expoziţiei temporare „Fructe şi seminţe – Roadele Pământului”

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 15 noiembrie - 2 decembrie, în intervalul orar 9.00 - 17.00

A XIII-a ediţie a expoziţiei temporare „Fructe şi seminţe – Roadele Pământului” se va deschide joi, 15 noiembrie, cu începere de la ora 11.30, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi.

În cadrul expoziţiei, organizată de secţia Grădina Botanică, vor fi prezentate eșantioane de fructe și seminţe de la aproximativ 200 de arbori, arbuști sau plante ierboase, din patrimoniul Grădinii Botanice.

Planta „vedetă” a expoziției va fi „iarba Sfântului Ioan” – Salvia sclarea, a cărei denumire derivă din latinescul clarus, însemnând clar, fiind determinată de faptul că seminţele erau folosite pentru a „curăţa privirea”, decoctul lor fiind utilizat pentru curăţarea ochilor în cazul prezenţei unui corp străin care cauza iritaţii.

Tot în cadrul expoziției, publicul va putea participa la o conferință științifică, în Sala Auditorium, începând cu ora 12.00, susținută de dr. Ion Bobaru, de la Farmacia „Faltis” din Brăila, partener al acestei ediții a tradiţionalei expoziţii. Ion Bobaru, doctor în științe farmaceutice, este cunoscut pentru rețetele proprii obținute din fructe și semințe din plante autohtone și exotice.

Expoziţia „Fructe şi seminţe – Roadele Pământului” poate fi vizitată în perioada 15 noiembrie – 2 decembrie, în intervalul orar 9.00 – 17.00.

Articolul precedentCombinatul siderurgic susţine echipa României la Olimpiada Mondială de Robotică
Articolul următorTrei şoferi băuţi şi fără permis, depistaţi pe străzile Galaţiului