A treia zi de proteste la Galaţi a adunat la Monumentul Eroilor Revoluţiei din 1989 mai puţin de 200 de oameni, semn că din ce în ce mai puţini gălăţeni sunt dispuşi să iasă în stradă.

În decurs de aproape o oră şi jumătate, nucleul dur al rezistenţei gălăţene şi-a strigat lozincile favorite sub geamurile Prefecturii. De la „Afară, afară, cu hoţii din țară” la „PSD, ciuma roşie”, demonstranţii au ajuns inevitabil la scandarea celebrului număr de înmatriculare suedez, care a făcut recent înconjurul reţelelor de socializare.

După ora 20.00, când coloana manifestanţilor a pornit în de-acum tradiţionalul marş pe străzile Domnească şi Brăilei, numărul protestatarilor ajunsese la circa 300. S-a mers când pe trotuar, când pe carosabil, astfel încât circulaţia mijloacelor de transport în comun să nu mai fie afectată.

Traseul clasic a fost uşor deviat, pentru a le permite demonstranţilor să treacă prin faţa sediului Organizaţiei Municipale a PSD, unde protestatarii s-au manifestat extrem de vocal la adresa principalului partid de guvernământ.

La Casa de Cultură a Sindicatelor, a urmat o nouă repriză de scandări, la adresa spectatorilor prezenţi la Festivalul de Folclor „Doina Covuruluiului”. Dezamagiţi că n-au reuşit nici de această dată să-i convingă pe amatorii de dansuri populare să li se alăture, protestatarii au început ei să „dezerteze”. Subţiată vizibil, coloana a făcut stânga-mprejur şi a pornit înapoi spre Prefectură, unde n-au mai ajuns însă decât câteva zeci de persoane.

Articolul precedentUnited Galaţi a câştigat „Cupa Dunării – Memorialul Nicolae Rainea” la futsal
Articolul următorTurc expulzat din România, după ce s-a căsătorit de convenienţă cu o brăileancă