A doua sesiune a bacalaureatului începe luni, 20 august, cu proba scrisă la limba şi literatura română. La examen participă absolvenţii de liceu care nu au reuşit să obţină note de trecere sau nu s-au înscris la prima sesiune, cea din iunie – iulie.

Examenul maturităţii va continua pe 22 august cu proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării, toate acestea fiind scrise.

Pe 24 şi 27 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Pe 29 şi 30 august se vor examina competenţele digitale, iar pe 30 şi 31 august – competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

La această sesiune au drept de participare toţi absolvenţii de liceu care au depus cereri de înscriere până pe 13 iulie, respectiv, 27 iulie, în cazul celor care au avut de susţinut corigenţe.

Pentru cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, Inspectoratul Şcolar Galaţi a organizat patru centre de examinare, în următoarele instituţii de învăţământ: Colegiul Tehnic „Radu Negru”, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, Liceul Tehnologic de Transporturi Căi Ferate şi Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Tecuci.

Primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie. În aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, elevii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 6 septembrie.

 

Articolul precedentSporting Lieşti a spulberat Tecuciul, în ultimul amical înainte de startul campionatului
Articolul următorEchipa feminină de handbal a Galaţiului va fi preluată de clubul Primăriei