Bursele pentru elevii cu rezultate bune, majorate ieri de Consiliul local. Acestea vor creşte cu 10 la sută faţă de cuantumul valabil anul trecut. 

Cuantumul şi numărul de burse care se acordă elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi pentru anul şcolar 2019-2020 au fost discutate de către consilieri.

Proiectul prevedea acelaşi cuantum al burselor ca în anul şcolar trecut. Onuţ Atanasiu (PNL) a propus majorarea burselor cu zece la sută. Consilierii locali Viorel Bogatu şi Silviana Ciupercă (PSD) au susţinut că bursele ar trebui să fie pe trepte. Sume mai mari pentru elevii cu medii cuprinse între 9,80 – 10 decât pentru cei cu medii de peste 8,50. În acelaşi timp, ei au susţinut că ar trebui să existe diferenţe între elevii de la liceele teoretice şi cele tehnologice. Subiectul a fost însă amânat pentru anul viitor. Atunci, o comisie formată din profesorii din Consiliul Local ar urma să analizeze criteriile de acordare a burselor şcolare.

Primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu a acceptat amendamentul majorării cu zece la sută a burselor. Anul acesta vor fi acordate 7.969 de burse: 277 de burse de performanţă în valoare de câte 215 lei/elev/ lună, 7.186 de burse de merit de câte 57 de lei/elev/lună, 28 de burse de studiu de câte 50 de lei/elev/lună şi 478 de burse de ajutor social în valoare de câte 50 de lei/elev/lună.

Articolul precedentCine primeşte anul acesta Premiul municipiului Galaţi
Articolul următorReacția unei profesoare la venirea Președintelui în Galați