Reacția unei profesoare la venirea Președintelui în Galați s-a viralizat pe rețelele de socializare.

Aceasta a scris pe rețelele de socializare despre impresia lăsată de eveniment, completând cu nemulțumirea ei. A.C. susține că își dorește cu siguranță o „Românie Normală” asemenea Președintelui Iohannis. Reacția ei a strans multe like-uri, întrucât situația ei este similară cu a multor profesori care ajung cu greu titulari pe un post în învățământ. Profesoara din Galați și-ar fi dorit să poată avea un dialog cu Președintele, însă nu a fost posibil, astfel ea a scris următoarele pe pagina ei personala de Facebook.

Cităm: „Am fost astăzi prezentă la întâlnirea cu dl președinte Klaus Iohannis, pentru că-mi doresc o ROMÂNIE NORMALĂ, după cum afirmă d-lui și partidul pe care-l reprezintă. Mi-aș fi dorit tare mult să-i adresez domnului președinte o întrebare, dar nu am reușit, motiv pentru care îmi scriu oful aici, în atenția tuturor reprezentanților Partidului Național Liberal:
Considerați că există o soluție în privința existenței unor posturi titularizabile în învățământ? Sunt profesoară, am doar 5 ani vechime, poate, foarte puțini în opinia multora, dar am susținut de 5 ori examenul de titularizare, de fiecare dată obținând medii peste 9 și, de fiecare dată, riscând să rămân fără serviciu. În fiecare an, mă duc cu umilință să-mi aleg un post din două-trei, la zeci de km de oraș, de parcă l-aș primi de pomană. Nu mă deranjează faptul că predau în mediul rural, sub nicio formă, dar mă intrigă faptul că an de an susțin un examen și o inspecție, pentru a putea fi o amărâtă de suplinitoare, purtând pe umeri povara acestei etichete. Mă doare faptul că nu pot vedea niște rezultate pe termen lung la elevii mei, căci, după 1 an de muncă, îi părăsesc, fiindcă trebuie să ocup un alt post rezervat. Credeți că este posibil să profesez în domeniul în care am fost pregătită și să fac ceea ce-mi place sau trebuie să mă reprofilez, pentru a putea, de pildă, să am acces la programul Prima Casă, la care nu pot apela în momentul actual, nefiind titulară? Nu sunt în măsură să ofer nicio sugestie, dar, poate că dacă s-ar scădea vârsta de pensionare și nu ar mai fi candidați cu note minime care să ocupe posturile, situația ar fi mai bună. Sper ca acest mesaj să fie citit și să se reflecteze asupra acestuia, fiindcă, într-o ROMÂNIE NORMALĂ avem nevoie de EDUCAȚIE, de cadre didactice competente, care să aibă continuitate pe post, care să se dedice elevilor și să se adapteze nevoilor lor actuale, nu să stea la catedră și să aștepte ziua venirii salariului. Nu știu dacă există o situație mai cruntă în sistemul bugetar decât în învățământ. Cu mulțumiri, o tânără profesoară care-și dorește să rămână în sistemul educațional, deși, în afară de dragostea pentru copii și pentru disciplina pe care o predă, nu o ține nimic altceva!”

A.C. s-a semnat ca fiind o profesoară dornică de dezvoltare, atât a ei cât și a învățăceilor ei. Ea a completat ca singurele lucruri pentru care a ales să rămână la vocația ei sunt dragostea pentru materie și cei mici.