Înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani la Galați. Zeci de percheziții în patru județe s-au lăsat cu arestări și confiscări de bunuri.

Polițiștii de combaterea criminalității organizate din Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 18 percheziții domiciliare. Acestea au avut loc în București și în patru județe (Timiș, Constanța, Dolj și Bihor).

Scopul era de a destructura un grup criminal organizat acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

În fapt, cei în cauză ar fi utilizat societăți comerciale prin care ar fi achiziționat mărfuri pe care nu le-ar mai fi achitat.

Ulterior, produsele ar fi fost vândute la 50 la sută din valoarea lor reală, în scopul obținerii de venituri rapide în interesul membrilor grupării. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 4.000.000 de lei.

În urma perchezițiilor, sume de bani și bunuri reținute

La data de 17 martie a.c., în urma perchezițiilor efectuate la locuințele membrilor grupării infracționale, au fost ridicate și indisponibilizate 30 de terminale mobile, 50.000 de lei, 24.700 de euro, 4 laptopuri, 2 tablete, 3 stick-uri.

Au fost ridicate şi documente de proprietate asupra unor bunuri imobile, în vederea instituirii măsurii sechestrului asigurător.

Zeci de persoane audiate la D.I.I.C.O.T. Galați 

La sediul D.I.I.C.O.T. –  S.T. Galați au fost conduse 28 de persoane, în vederea audierii.

11 inculpaţi, Cămăşoiu Dumitru, zis Mircea” şi „Centaurul”, Dinescu Florin, zis „Misteriosul”, Stăncălie Sorin, zis „Satana”, Lungu Auraş Constantin, zis Copilul”, Liga Marcel, Vlad Florenţiu Marius, zis „Chipciu”, Hurmuz Mitică, Roşianu Adrian, Tudor Daniel, zis „Dan Nebunul”, Albulescu Marius Mihai şi Stăncălie Valeriu Manuel, au fost reținuți 24 de ore. Apoi, au fost prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Instanța de judecată a emis nouă mandate de arestare preventivă și a dispus măsura controlului judiciar față de două persoane. Cămăşoiu Dumitru, Dinescu Florin, Stăncălie Sorin, Lungu Auraş Constantin, Liga Marcel, Vlad Florenţiu-Marius, Hurmuz Mitică, Roşianu Adrian şi Tudor Daniel au fost arestați preventiv. Inculpaţii Albulescu Marius Mihai şi Stăncăliu Valeriu Manuel au fost plasați sub controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, cu participarea polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara, Constanța, Craiova și Oradea și al jandarmilor.

 

Articolul precedentDezinsecție organizată la Balta Zătun și în Pădurea Gârboavele
Articolul următorPompierii gălățeni plantează o pădure în onoarea generalului Eremia Grigorescu