20 de şoferi gălăţeni au rămas fără permis din cauza vitezei prea mari

20 de şoferi gălăţeni au rămas fără permis în weekendul trecut, după ce au fost surprinşi de poliţişti circulând cu viteze mai mari decât limita legală.

Tot pentru pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost date 79 de sancțiuni contravenționale. În total, poliţiştii gălăţeni au aplicat, în cele două zile, 9 şi 10 februarie, 124 de amenzi, în valoare de 89.500 de lei. În afară de „vitezişti”, au mai fost sancţionaţi 14 şoferi pentru nepurtarea centurii de siguranță, iar 23 au plătit pentru alte abateri.

Recordul de viteză al weekendului s-a înregistrat pe DN 24, între comunele Priponeşti şi Munteni, unde se poate circula legal cu 90 km/h. În această zonă a fost surprins un bărbat de 36 de ani al cărui autoturism a fost înregistrat cu 155 km/h. Conducătorul auto a fost amendat cu 2.900 de lei şi a rămas fără permis pentru 90 de zile.

În total, 27 de permise au fost reţinute în vederea aplicării sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce. Dintre şoferii penalizaţi, 20 au depășit cu peste 50 km/h limita legală de viteză, patru nu au respectat regulile privind depășirea, doi nu au acordat prioritate vehiculelor, iar unul a fost prins sub influența alcoolului.

Articolul precedentPeste 70 de kilograme de peşte, confiscate de la comercianţii moldoveni
Articolul următorSecţie de votare pentru cetăţenii Republicii Moldova, la Universitate