O gălăţeancă este ambasadorul României în Vanuatu şi Kiribati

O gălăţeancă este ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Vanuatu şi Kiribati, ţări insulare din Oceanul Pacific.

Nineta Bărbulescu este de fapt ambasadorul ţării nostre în Australia şi Noua Zeelandă, dar are în portofoliu şi state mai mici din zonă, precum Vanuatu, Samoa, Tonga, Insulele Solomon şi Kiribati. Ultima ţară în care gălăţeanca reprezintă oficial România este Republica Vanuatu, un arhipelag melanezian format din 83 de insule, unde şi-a început misiunea la începutul acestui an.

În 2013, Nineta Bărbulescu a fost desemnată ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Australia, în 2015 – în Noua Zeelandă, iar în 2018 şi-a prezentat scrisorile de acreditate în Insulele Solomon şi Kiribati. Anul acesta, a fost desemnată să reprezinte diplomaţia românească în Samoa, Tonga şi Vanuatu.

Născută în Galaţi, pe 23 februarie 1968, Nineta Bărbulescu a absolvit Şcoala Generală Nr. 26 şi Liceul „Vasile Alecsandri” din oraş. Şi-a început cariera diplomatică în 1994, după ce a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti. A ocupat diferite poziţii în cadrul Ministerului de Externe, Centrului Euro-Atlantic şi Departamentului de Drept Public Internaţional. A avansat pas cu pas de la ataşat diplomatic până la ambasador plenipotenţiar, titlu care i-a fost acordat în 2010.

Este căsătorită din 1992 cu Dan Bărbulescu şi au împreună patru băieţi: Tudor Ioan (26 de ani), Victor Andrei (23 de ani), Cristian Dimitrie (17 ani) şi David Ioan Constantin (13 ani).

Articolul precedentTrei hocheişti de la CSM Galaţi, în lotul României pentru Mondiale
Articolul următorMuzeul Satului de la Gârboavele se redeschide pe 1 mai