Circa 35.000 de gălăţeni nu şi-au plătit impozitele şi taxele locale

După data de 1 noiembrie, vor începe formalităţile de executare silită

Circa 35.000 de gălăţeni, persoane fizice şi juridice, care au datorii la plata impozitelor şi taxelor locale, vor fi executaţi silit de la 1 noiembrie.

„Contribuabilii la bugetul local sunt rugaţi să efectueze plata debitelor restante până la 1 noiembrie. După această dată, încep formalităţile de executare silită. În această situaţie se află, în prezent, aproximativ 31.000 de persoane fizice şi 4.000 de persoane juridice”, se menţionează într-o informare transmisă de Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte gradul de colectare a impozitelor şi taxelor locale, în cazul persoanelor fizice acesta este de 70%, iar în cazul persoanelor juridice se ridică la 82%.

Gălăţenii au posibilitatea să-şi achite taxele şi impozitele locale la toate cele patru centre ale municipalităţii, dar şi on-line, în cazul persoanelor fizice.

„Pentru a evita aglomeraţia la ghişee, persoanele fizice pot efectua plăţi on-line pe platforma ghişeul.ro. Cetăţenii pot intra în posesia ID-ului şi parolei alocate prin intermediul poştei electronice, trimiţând la adresa de e-mail [email protected] o cerere şi copia actului de identitate al titularului de rol fiscal, scanate şi ataşate”, informează Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Articolul precedentAcum aveţi ocazia să scăpaţi gratuit de deşeurile electrice şi electronice
Articolul următorCutremur în judeţul Galaţi, în apropierea comunei Jorăşti