Mii de voluntari gălăţeni au strâns 2,5 tone de gunoaie, sâmbătă, 15 septembrie, de Ziua Naţională a Curăţeniei, în nouă zone din apropierea municipiului.

Voluntarii s-au adunat încă de dimineață la cele nouă puncte stabilite de asociația „Let’s do it, Romania!”, organizatoarea evenimentului, pentru a fi repartizaţi în grupuri, conform listelor de înscriere. Elevi, studenți, pensionari, reprezentanți ai organizațiilor civice şi ai partidelor politice, toţi s-au mobilizat pentru a-şi face orașul mai curat.

„Înarmați” cu mănuși şi saci menajeri, gălățenii au reușit, în patru ore, să adune o mare parte din deșeurile aruncate pe faleză şi pe malul Dunării, în parcuri, pe Centură și pe alte câteva străzi de la marginea oraşului. Potrivit platformei „Let’s do it, România!”, în județul Galați s-au înscris aproximativ 4.000 de persoane, însă au fost mulți voluntari care au participat fără să se înregistreze.

La finalul zilei, deșeurile colectate au fost ridicate de cele patru mașini puse la dispoziție de către Serviciul Public Ecosal. În total, în cele patru ore, s-au strâns aproape 2,5 tone de deșeuri.

 

Articolul precedentBoxerul gălăţean Cristian Ciocan a obţinut a 23-a victorie în ringul profesionist
Articolul următorPoliţiştii gălăţeni şi-au făcut iar planul la depistat şoferi beţivi