500 de elevi gălăţeni s-au prezentat la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, începută luni, cu proba scrisă la limba şi literatura română.

Absolvenţii de liceu care au susţinut proba la română au avut, la subiectul III profil Real, de comentat o poezie de George Bacovia sau Lucian Blaga. Cei de la Uman au avut de elaborat un eseu despre o poezie de Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu.

Conform datelor făcute publice de Inspectoratul Şcolar Judeţean, din cei 596 de candidaţi înscrişi la Galaţi, 501 s-au şi prezentat la prima probă. Examenul la limba și literatura română a decurs fără incidente în cele patru centre din județul Galați.

Urmează proba obligatorie a profilului, cu 787 de candidaţi

Examenul maturităţii va continua pe 22 august cu proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării. Pentru proba din 22 august s-au înscris la Galaţi 787 de candidaţi, iar pentru proba din 23 august sunt înscriși 788 de candidaţi.

Pe 24 şi 27 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, unde s-au înscris doar 60 de candidaţi. Pe 29 şi 30 august se vor examina competenţele digitale ale celor 65 de candidați înscriși, iar pe 30 şi 31 august – competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, pentru 71 de candidați.

Primele rezultate ale acestei sesiuni de bacalaureat vor fi afişate pe 1 septembrie. În aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, elevii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 6 septembrie.

Articolul precedentTrei răniţi dintr-o întâlnire cu un gard
Articolul următorGălăţeanca Paula Tănase, primul candidat la șefia DNA