2.275 de candidaţi pe 1.510 locuri, la Universitatea „Dunărea de Jos”

dav

2.275 de candidaţi s-au înscris pe cele 1.510 locuri bugetate scoase la concurs în sesiunea iulie de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

În urma înscrierilor încheiate pe 20 iulie, cea mai mare concurență s-a înregistrat la Kinetoterapie – 4,44 candidați pe loc. Pe locurile următoare s-au clasat specializările Drept – 3,11 candidați pe loc, Finanțe – 3,19 candidați pe loc și Contabilitate – 2,95 candidați pe loc. De asemenea, peste 2 candidați pe loc s-au înregistrat la: Științele educației (2,81), Medicină (2,69), Inginerie mecanică (2,30), Educație fizică și sport (2,28) şi Arhitectură Navală (2,04).

Pe locurile alocate românilor de pretutindeni s-au înscris anul acesta 453 de candidaţi, cea mai mare pondere având-o Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor. Numărul absolvenților Universității „Dunărea de Jos” care au ales să urmeze o a doua facultate este anul acesta de 140.

În această săptămână vor avea loc probele eliminatorii la facultățile de Educație Fizică și Sport, Arte, Istorie, Filosofie și Teologie. De asemenea, se vor desfăşura probele de concurs la Medicină și Farmacie, respectiv, Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică.

Duminică, 28 iulie, ora 12,00, este termenul-limită pentru depunerea diplomelor de bacalaureat în original pentru toate facultățile, cu excepția celei de Medicină, unde termenul limită este miercuri, 31 iulie, ora 10,00.

Articolul precedentUn restaurant din centrul Galaţiului s-a făcut scrum, în urma unui incendiu
Articolul următorUn minor în comă, după un accident rutier pe DN 25