Un restaurant din centrul Galaţiului s-a făcut scrum, în urma unui incendiu

Un restaurant din centrul Galaţiului s-a făcut scrum, în urma unui incendiu care a izbucnit în noaptea de luni spre marţi.

Localul, „Cozy”, situat în cartierul Ţiglina I, a fost cuprins de flăcări la puţin timp după miezul nopţii. Violenţa cu care se manifesta incendiul i-a determinat pe pompieri să evacueze 38 de persoane din blocul de garsoniere situat lângă restaurant. Două persoane, o tânără de 19 ani şi o bătrână de 91 de ani, au fost transportate la spital, din cauza intoxicaţiei cu fum.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, la faţa locului au intervenit cinci autospeciale, o autoscară şi patru ambulanţe. Traficul pe strada Brăilei, pe sensul de mers către centrul oraşului, a fost oprit mai multe ore, pentru a facilita intervenţia salvatorilor. Aceştia au avut probleme şi din cauza presiunii scăzute a apei la hidranţii din zonă.

Incendiul a fost stins în jurul orei 5.00 dimineaţa, restaurantul fiind însă distrus în întregime. Proprietarul afacerii a declarat că era singur în clădire în momentul izbucnirii flăcărilor, localul fiind închis. Acesta a declarat că incendiul a izbucnit de la etajul clădirii, probabil de la un frigider. Omul de afaceri a mai spus că nu era asigurat, astfel că va suporta întreaga pagubă.

Cauza izbucnirii incendiului, cel mai probabil un scurtcircuit la instalaţia electrică, va fi stabilită în urma unei anchete a pompierilor.

Articolul precedentTransurb Galaţi va cumpăra 40 de autobuze noi Euro 6
Articolul următor2.275 de candidaţi pe 1.510 locuri, la Universitatea „Dunărea de Jos”