Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Al. I. Cuza” Filiala Județeană Galați „General Eremia Grigorescu” în parteneriat cu Flotila Fluvială au organizat, luni, 21 noiembrie, un eveniment aniversar pentru cei 150 de ani de învățământ militar de marină început la Galați.

În sala de festivități a Cercului Militar Galați, evenimentul a debutat cu intonarea imnului de stat și ridicarea pavilionului navei la mini-catarg. Reprezentanți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Colegiului Naţional Militar „Al. I. Cuza”, Școlii Militare de Maiştri Militari de Marină „Amiral Ion Murgescu” și ai Şcolii de Instruire Interarme a Forţelor Navale „Vam. Constantin Bălescu” au evocat în intervențiile lor tradițiile învățământului militar de marină și au prezentat actualitatea și perspectivele învățământului actual.

Activitatea s-a încheiat cu cuvântul Comandantului Flotilei Fluviale, comandor Marcel Neculae și cu acordarea de diplome aniversare din partea organizatorilor.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCampania #impreuna-in.eu, eveniment dedicat tinerilor din Galați și întreaga regiune
Articolul următorRomânia își reia locul în ESA! Sebastian Burduja participă la reuniunea interministerială a Agenției Spațiale Europene