Zeci de şoferi amendaţi la trecerile la nivel cu calea ferată

Zeci de şoferi gălăţeni au fost amendaţi în cadrul unei campanii care a vizat respectarea regulamentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată.

Acţiunea a fost derulată în comun de Serviciul de Poliţie Transporturi Galați, Serviciul Rutier Galați şi Serviciul de Ordine Publică Galați. Poliţiştii celor trei instituţii au verificat, timp de şapte ore, respectarea obligaţiilor la trecerile la nivel cu calea ferată.

Activitatea a avut ca scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier a riscurilor la care se expun prin nerespectarea semnalizării şi a obligaţiilor ce le revin în aceste zone. De asemenea, acţiunea a avut în prim-plan prevenirea producerii de evenimente rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată.

În urma controalelor desfăşurate de poliţiştii gălățeni, au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.795 de lei. În acelaşi timp, au fost reţinute cinci permise de conducere, în cazul şoferilor respectivi fiind dispusă măsura suspendarii dreptului de a conduce pentru 30 de zile. De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare și plăcuțele aferente.

Articolul precedentBaschetbaliştii de la CSM Galaţi s-au impus clar la Miercurea Ciuc
Articolul următorGălăţeanca Daria Hărăbor, aur la Olimpiada Internațională de Astronomie