Vremea în data de 20 mai vine cu ploi consistente în câteva zone din țară.

Astazi, ploile se vor semnala local în Oltenia si pe arii restrânse în Muntenia. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorari, îndeosebi dupa-amiaza si seara, când se vor semnala averse si descãrcãri electrice. Ploile vor avea şi caracter torential, astfel în intervale scurte de timp, se vor acumula cantitati de apa de peste 15…25 l/mp si izolat va cadea grindina.

Vântul va prezenta intensificãri în sudul Banatului, unde vor fi rafale în general de 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 27 de grade, cu cele mai scazute valori în regiunile sudice.

În Bucuresti, valorile termice se vor situa usor sub normele perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi redusa. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maxima va fi de 22…23 de grade. 

La munte, in prima parte a zilei cerul va fi înnorat în Muntii Banatului si în vestul Carpatilor Meridionali, unde local va ploua, apoi cerul va deveni variabil si numai izolat vor mai fi averse. În restul zonei montane, îndeosebi dupa-amiaza si seara, se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedenta si apropiate de mediile multianuale specifice acestei date. 

Articolul precedentCând începe Litoralul pentru toți 2024, cu tarife de 35 de lei pe noapte
Articolul următorPreședintele Iranului a murit în urma accidentului de elicopter produs ieri