Echipa de baschet de la CSM Galați a obținut două noi victorii în actuala ediție a LNBM, reușind sî câștige marți și miercuri meciurile cu CSM Focșani și CSM Miercurea Ciuc pe parchetul sălii ”Dunărea” din Galați. Marți, CSM Galați a câștigat cu scorul 76-69 în fața celor de la CSM Focșani, după un meci în care CSM Galați s-a impus în sfertul decisiv cu un categoric 20-8, iar miercuri au învins cu 88-63 pe CSM Miercurea Ciuc. 

Jocul de marți, cu CSM Focșani, a început echilibrat cu 20-20 scorul după primul sfert, iar în al dolea sfert al jocului, focșănenii s-au impus cu scorul de 19-13, astfel că la pauza mare echipa din Focșani avea un avans de șase puncte, scor 39-33. CSM Galați a revenit pe tabelă pe parcursul celui de al treilea parțial, gălățenii au egalat în mai multe rânduri, 39-39, 44-44, 56-56 și chiar au preluat conducerea, scor 54-53, dar echipa din Focșani a intrat cu un avans de cinci puncte, 56-61, înaintea sfertului patru. La jumătatea ultimului sfert CSM Galați a restabilit egalitatea, scor 64-64. A urmat un parțial 10-0 CSM Galați decisiv pentru stabilirea câștigătoarei jocului.

Maksim Sturanovic a încheiat meciul cu 20 de puncte marcate, Drew Brandon, Kendarrius Hamilton și Tarik Bruncevic au marcat câte 14 puncte, Davor Konjevic a înscris 6 puncte, George Vlad și James Eads Lii au marcat câte 3 puncte, iar pentru CSM Galați a mai marcat Ciotlăuș două puncte. 

CSM Galați și-a trecut în cont a zecea victorie în actuala ediție a LNBM în al doilea joc din turneul găzduit de Sala Sporturilor ”Dunărea” din Galați, după ce a  câștigat cu scorul 88-63 meciul cu CSM Miercurea Ciuc.

La fel ca în jocul cu cei de la Focșani, de ieri, victoria a fost conturată de formația gălățeană în partea secundă a jocului. Ciucanii au condus 19-18 după primul sfert și 16-14 după cel de al doilea. La pauza mare Ciucanii conduceau cu 35-32. La revenirea de la vestiare raportul de forțe s-a schimbat total. CSM Galați a câștigat sfertul al treilea cu scorul categoric 30-9, trecând la conducere, scor 62-44. Ultimul sfert a jocului s-a încheiat 29-16 pentru CSM Galați, iar rezultatul final a fost 88-63 pentru echipa de la Dunăre. .

Konjevic 18, Brown 17, Bruncevic 15, Brandon 12, Hamilton 12, Eads 8, Ciotlăuș 4, Vlad 2, au fost marcatorii învingătorilor.

După cele două victorii din turneul de la Galați echipa pregătită de Florin Nini este pe locul opt în clasamentul la zi din LNBM cu 33 de puncte din 23 de meciuri jucate. Gălățenii se luptă pentru locul 8 cu Steaua București, care are tot 33 de puncte, dar din 24 de meciuri jucate, și cu Dinamo București, care are 30 de puncte, dar din doar 20 de jocuri. CSM Focșani, care are 32 de puncte, a încheiat meciurile din acest sezon regular și nu mai pot urca în clasament. 

Săptămâna viitoare gălățenii dau cele două bătălii decisive pentru calificarea în play-off, cu Dinamo București și SCM Craiova.

Sursa: Realitatea de Galati