Mai multe mandate de reținere pentru tâlhărie și furt au fost puse în aplicare în județ.

Miercuri, 20.05 (a.c.) au fost puse în aplicare mai multe mandate de reținere. Polițiștii Serviciului Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Neamț și I.P.J. Iași au efectuat patru percheziții domiciliare, în municipiile Piatra-Neamț și Iași, punând totodată în executare șapte mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. Fapta s-a petrecut la Umbrărești în noaptea de 10/11.12.2019, când un bărbat de 36 de ani, din comuna Independența, însoțit de alte două persoane, rămase neidentificate până în acest moment, ar fi intrat, prin efracție, în locuința unui bărbat, de 88 de ani, din comuna Umbrărești și, prin folosirea violenței, ar fi sustras suma de 3000 de lei și un telefon mobil. În continuare, cercetările au relevat faptul că persoana în cauză ar fi folosit telefonul sustras pentru a comite mai multe fapte de înșelăciune prin metoda ”Accidentul”, fiind sprijinit în această activitate de un minor, de 16 ani, din municipiul Piatra-Neamț. Cei doi au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești, cu propunere de arestare preventivă. Polițiștii continuă cercetările în dosarul penal având ca obiect comitere infracțiunilor de tâlhărie calificată și înșelăciune, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi.

În aceeași zi, polițiștii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigații Criminale au depistat un bărbat de 27 de ani într-un imobil de pe strada Neajlov din Galați, urmărit național. Pe numele lui Judecătoria Galați emisese, în data de 29.04.2020, un mandat de arestare preventivă, pe o durată de 30 de zile. Tânărul, cercetat pentru o faptă de tâlhărie, a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Galați.

Tot miercuri autoritățile din Italia au semnalat emiterea unui mandat european de arestare, pentru comiterea infracțiunii de furt. Făptașul este un bărbat, de 41 de ani, depistat în comuna Cudalbi și reținut de polițiști.

Și acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Curții de Apel Galați în vederea emiterii mandatului de arestare provizorie.