United Galați a obținut calificarea în faza optimilor de finală din Liga Campionilor după ce au învins cu scorul 6-3, (2-2), campioana Poloniei, Rekord Bielsko-Biała, într-un meci disputat în Polonia, la Bielsko-Biała. Calificarea în faza următoare din Liga Campionilor se datorează în mare parte evoluției brazilianului Daniel Araujo, care a marcat cinci goluri, de patru ori consecutiv, în poarta campioanei Poloniei.

Campioana României a deschis scorul prin Daniel Araujo în minutul 6, servantul brazilianului fiind antrenorul – jucător Florin Ignat. Avantajul gălățean a ținut aproape patru minute. În minutul 10 polonezii au egalat prin Artur Popławski. La un interval de un minut brazilianul Araujo și-a readus echipa în avantaj, însă gazdele au revenit cu cinci secunde înainte de pauză și au egalat prin același Artur Popławski.

În repriza secundă United a revenit la conducere. Araujo a marcat pentru 3-2, în minutul 32, fază la care pasator a fost brăileanul Andrei Crăciun. Tot printr-un gol al brazilianului Araujo, campioana României și-a mărit avantajul, în minutul 35, din pasa lui Sergiu Tacot. Spre finalul jocului scorul a luat proporții. Ignat a marcat pentru 5-2, minutul 36, gol prin care United și-a securizat victoria și calificarea în primele 16 echipe din Liga Campionilor. Meciul s-a închis cu o nouă reușită, a cincea, a brazilianului Araujo.

United a deplasat în Polonia doar 11 jucători, după ce Ionuț Păduraru și Robert Crișan au fost depistați pozitiv la COVID-19.

Imagine

Imagine

Credit foto: Sportul Ilustrat

Sursa: Realitatea de Galati