Primul meci al finalei Ligii 1 de futsal, ediția 2020-2021, s-a încheiat cu o victorie a celor de la Imperial WET Miercurea Ciuc în fața campioanei en-titre CS United Galați. Imperial WET Miercurea Ciuc s-a impus duminică seara cu 6-3 (2-2). 

Gălățenii au avut o posesie mai bună a mingiei și au ratat de multe ori, în vreme ce gazdele, cu o defensivă mai bună, au demonstrat un plus de eficiență la finalizare. Imperial a deschis scorul în minutul 14, după o centrare a lui Dos Santos pentru Uhellinton, care, în alunecare, a trimis în plasă. Florin Ignat a egalat cu un vole de istoria futsalului, din pasa lobată a lui Andrei Crăciun, apoi Araujo a scos a șasea greșeală colectivă a gazdelor. Tot el a punctat, lovind și bara. La scorul de 2-1 pentru United, Araujo a obținut încă un fault, dar a ratat o lovitură de la 10 metri, execuție parată de portarul ciucanilor. Era minutul 18 și un gol marcat de gălățeni putea schimba soarta meciului. Gălățenii au resimțit șocul ratării și au fost egalați în minutul 20 prin golul marcat de Dos Santos, cu un șut plasat, la colțul lung.  

Kusmodi a întors scorul la 20 de secunde de la reluare cu un șut puternic de la 8 metri. Internaționalul moldovean Lașcu a ridicat diferența la 4-2 în minutul 35, cu un șut aproape de vinclu, după trei mari ocazii de 3-3 ale gălățenilor. În minutul 36, cu cinci contra patru în câmp, campionii au marcat prin Cireș, care a concretizat din preluare un assist al lui Araujo.  Covaci a făcut 5-3 în minutul 37, iar pânzaru a stabilit rezultatul final în minutul 39. 

IMPERIAL WET MIERCUREA CIUC – CS UNITED GALAȚI 6-3 (2-2)

Au marcat: Uhellinton 14, Dos Santos 20, Kusmodi 21, Lașcu 35, Covaci 37, Pânzaru 39 | Ignat 18, Araujo 18, O. Cireș 36

IMPERIAL WET: Cârdei – Pânzaru, Cr. Matei, Dos Santos, Uhelliton. Rezerve: Farkas – Küsmödi, Miklós, Biróa, Tifán, Lașcu, Iszlai, Duque, Covaci. Antrenor principal: Cosmin Gherman.

UNITED: Dinicuță – Tacot, Araujo, Crăciun, Burdujel. Rezerve: Păduraru – Crișan, O. Cireș, Ignat, Arhire, Boșneagă, Cojocaru, A. Cireș. Antrenor principal: Florin Ignat. Antrenor secund: Viorel Cojoc. Antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă.

Astăzi, de la ora 16.00, tot la Miercurea Ciuc se va juca meciul al doilea al finalei. 

foto: sportul ilustrat

Sursa: Realitatea de Galati