United Galați a trecut repede peste eșecul din finala Cupei, pierdut în fața celor de la Autobergamo Deva, și a câștigat cu 7-3 meciul cu cealaltă echipă din Deva, West Deva, o victorie ce le asigură gălățenilor prima poziție la finalul sezonului regulat.

În etapa a V-a din turul suplimentar al Ligii I la futsal, CS United Galați s-a impus cu scorul 7-3 (3-0) în fața celor de la West Deva, meci ce s-a disputat sâmbătă, 25 martie, în aceeași sală în care a avut loc și finala Cupei de la începutul săptămânii. Meciul a început sub semnul echilibrului, primul gol marcându-se abia în minutul 11, când antrenorul jucător al gălățenilor, Florin Ignat a marcat pentru 1-0. În minutul 15 Cireș a marcat pentru 2-0, iar în minutul 19 Crișan a stabilit scorul primei reprize, 3-0 pentru United. 

După pauză, West Deva a redus din handicap prin golul marcat de Mimi Stoica în minutul 24. În minutul 30 Andrei Crăciun a marcat pentru 1-4, dar în minutul 31 gazdele au marcat din nou, prin Pieptea. La câteva secunde de la reluarea jocului de la centrul terenului Boșneagă a marcat pentru gălățeni și a refăcut diferența de 3 goluri, 2-5. În minutul 35 Cireș a marcat pentru 2-6, iar un minut mai târziu Dudău a marcat pentru 2-7. Ultimul gol al meciului a fost marcat de gazde, în minutul 39, prin Al Ioani. 

Succesul de la Deva le asigură celor de la United prima poziție la finalul sezonului regulat, tur – retur – tur suplimentar, cu două etape înainte de final. United conduce în clasament cu 39 de puncte, din 16 jocuri, șapte puncte mai mult decât a doua clasată, Autobergamo Deva, tot din 16 jocuri.

Până la finalul sezonului regulat cei de la United mai au de jucat două meciuri. Primul va fi luni, 27 martie, de la ora 16.30, când United Galați va juca pe terenul ultimei clasate, CFF Clujana Cluj-Napoca, meci ce se va disputa în devans, apoi, joi, 30 martie, de la ora 18.00, United va întâlni pe teren propriu pe Luceafărul Buzău.

De pe prima poziție la finalul sezonului regulat CS United Galați va juca direct în semifinalele Ligii I fără a mai fi nevoită să treacă prin meciurile din play-off. Prima poziție la final de sezon regulat la asigură gălățenilor și un meci în plus pe teren propriu (chiar cel decisiv) în semifinale și finală.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentSporting Liești învinsă de Aerostar Bacău dintr-un penalty contestat de gălățeni
Articolul următorSorana Cîrstea a eliminat-o pe Karolina Muchova în turul al treilea al turneului WTA de la Miami