Un deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați s-a automutilat după ce a fost testat pozitiv cu Sars-Cov2.

Un deținut al penitenciarului Galați a fost diagnosticat pozitiv cu virusul Sars-Cov2, după ce acesta a recurs la un gest disperat: s-a automutilat, tăindu-se pe față și înghițind o baterie de la telecomandă. Totul s-a petrecut la sfârșitul săptămânii, sâmbătă, în jurul orei 19.50.

Deținutul a fost transportat la unul din spitalele publice din Galați, pentru a fi consultat și tratat de un chirurg. Acolo a fost testat pozitiv cu noul coronavirus și a fost trimis la Penitenciarul Spital Bucureşti – Rahova pentru continuarea îngrijirilor. Starea bărbatului este stabilă.
 
În cadrul penitenciarului a fost începută o anchetă epidemiologică. Până acum nici un angajat sau deținut nu a manifestat simptome specifice Covid-19.
 
 
Automutilarea unei persoane private de libertate încarcerată la Penitenciarul Galaţi a condus la declanşarea unei anchete epidemiologice la unitatea de detenţie, în contextul în care deţinutul a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Ştiri pe aceeaşi temă O tânără de 24 de ani şi-a dat foc din gelozie chiar în faţa iubitului… Şcoala unde elevii care se automutilează rămân repetenţi. „Copiii au n… FOTO Un tânăr de 33 de ani s-a tăiat de 16 ori la gât şi pe mâini pent… Sâmbătă, 17 octombrie, în jurul orei 19,50, o persoană privată de libertate încarcerată în Penitenciarul Galaţi a anunţat supraveghetorul din cadrul secţiei de deţinere că, din motive personale, şi-a provocat mai multe plăgi tăiate la nivelul obrazului şi a înghiţit un acumulator pentru telecomandă. Deţinutul a fost transportat imediat la o unitate spitalicească din reţeaua sanitară publică, unde s-a intervenit chirurgical. Cu această ocazie s-a procedat şi la testarea pentru SARS-CoV-2, rezultatul fiind pozitiv. În consecinţă, pentru asigurarea tratamentului postoperator şi a celui specific COVID-19, persoana privată de libertate a fost transferată la Penitenciarul Spital Bucureşti – Rahova. Tratamentul este asigurat în cadrul secţiei ATI, destinată gestionării problematicilor indicate. În prezent, starea sa de sănătate a deţinutului este stabilă. ”Menţionăm că la momentul de faţă la nivelul Penitenciarului Galaţi se efectuează ancheta epidemiologică, nefiind înregistrată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul efectivului custodiat. Se menţine conduita preventivă prin intensificarea triajului epidemiologic şi a monitorizării medicale”, a declarat inspectorul principal Simona Cozma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Citeste mai mult: adev.ro/qigrxs

Sursa: Realitatea de Galati