În ziua 643 de la începerea conflictului din Ucraina, armata ucraineană a efectuat un atac asupra unei uzine aeronautice din orașul rus Smolensk. Potrivit Hromadske, un post de știri ucrainean, incidentul a avut loc luni, în jurul orei 23:00, fără a provoca vătămări sau victime.

Canale de Telegram locale au raportat zgomote de explozii în orașul rus în cursul nopții trecute. În replică, Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele lor au doborât o dronă ucraineană deasupra regiunii Smolensk, în jurul aceleiași ore locale de 23:00. Guvernatorul regiunii a confirmat că nu au existat daune semnificative la infrastructură și nici victime în urma incidentului.

Cu toate acestea, surse din serviciile secrete ucrainene au afirmat că au reușit să lovească fabrica rusă de avioane. Smolensk se află la aproximativ 400 de kilometri sud-vest de Moscova și la 300 de kilometri de granița ucraineană.

Articolul precedentPrognoza meteo ANM pentru următoarele 4 săptămâni – Cum va fi vremea în ziua de Crăciun – Anunțul oficial al meteorologilor
Articolul următorRomânia, lovită de un nou ciclon: cod portocaliu de ninsori viscolite. Rafale de până la 110 km/h – HARTA