618 sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 93 de premise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri gălățeni, în urma unei acțiuni având ca scop creșterea gradului de disciplină rutieră.

În perioada 26 – 28 februarie  a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au desfășurat, în județul Galați, o acțiune preventiv-reactivă, pe linia creșterii gradului de disciplină rutieră.

În cadrul acesteia, conform O.U.G. 95/2002, republicată, polițiștii au aplicat 618  sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 224 000  de lei, dintre care  252 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 336 pentru alte abateri la regimul rutier.

Au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 93 de permise de conducere, dintre care 49 pentru conducere sub influența alcoolului, 24 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 20 pentru alte abateri la regimul rutier.

Totodată, au fost constatate 15 infracțiuni la regimul rutier, din care 5 de conducere sub influența alcoolului (concentrație alcoolică peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 3 de conducere sub influența substanțelor interzise.

Astfel, pe strada Crizantemelor, din municipiul Galați, la volanul unui autoturism, a fost depistat un tânăr, de 21 de ani, care prezenta o stare emotivă suspectă și care, fiind testat cu aparatul DrugTest, a ieșit pozitiv la substanța cannabis-5.

Un alt tânăr, de 25 de ani, din municipiul Galați, a condus autoturismul pe strada Nicolae Bălcescu, din localitate, și, fiind oprit în trafic și testat pentru consum de substanțe psihoactive, a rezultat că ar fi consumat metamfetamină.

Cel de-al treilea conducător auto depistat la volan sub influența substanțelor psihoactive, un tânăr, de 21 de ani, a fost oprit în trafic, pe strada Brăilei, din municipiul Galați. La testarea cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv pentru substanța cannabis-5.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentUn gălățean de 29 de ani a excrocat de 4000 de euro un bărbat din județul Călărași
Articolul următorȘase decese și 84 cazuri noi înregistrate în județul Galați în ultimele 24 de ore