Trei poduri vechi din județul Galați vor intra în reabilitare. Consiliul Judeţean Galaţi a emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare.

Consiliul Judeţean Galaţi a emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a podului din localitatea Ţepu de Sus (pe DJ 241G). Se va lucra și la două podeţe de pe DJ 251L (în zona localităţii Braniştea) şi DJ 242C (în zona localităţii Lungeşti).

“Sunt poduri şi podeţe foarte vechi, care au fost construite în urmă cu peste 50 de ani. Vom consolida terenul din zonă, vom reface structura de rezistenţă, se vor înlocui toate elementele de structură degradate. Se vor realiza sisteme care să preia apele pluviale. Toate proiectele mari de investiţii în infrastructura rutieră judeţeană au prevăzute lucrări majore de reabilitare a podurilor şi podeţelor. Astfel, 42 de poduri şi 671 de podeţe au fost sau urmează să fie modernizate cu fonduri europene sau de la bugetul de stat. De asemenea, din fonduri proprii au fost refăcute integral podurile de la Cerţeşti  (de pe DJ 240A) şi Valea Mărului (de pe DJ251G)”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Investiţia va fi realizată de Asocierea S.C. Sowiens S.R.L & S.C. Elite Consulting S.RL, iar valoarea contractului este de 655.854 de lei, bani din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Termenul de implementare este de trei luni, însă în condiţii de vreme nefavorabilă se poate decide suspendarea lucrărilor.

Articolul precedentCutremur major în Albania în această dimineață
Articolul următorTrafic restricționat de sărbătoarea Sfântului Andrei