Trei nave de luptă au atras sute de gălăţeni pe faleza Dunării

Trei nave de luptă au atras sute de gălăţeni pe faleza Dunării, duminică, 11 august, într-o avanpremieră la manifestările dedicate Zilei Marinei.

Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” din Brăila a organizat la Galaţi o „zi a porţilor deschise”, invitându-i pe localnici să admire navele. Au participat la manifestare vedeta fluvială blindată „Posada”, monitorul 47 „Lascăr Catargiu” şi vedeta fluvială dragoare 159. Marinarii de pe cele trei nave i-au întâmpinat pe vizitatori, părinţi şi copii, cu gogoşi şi sucuri. Cei mici au fost lăsaţi să inspecteze scaunele de comandă ale mitralierelor şi lunetele cu ajutorul cărora au putut lua în vizor ţintele dorite.

Pe mal s-au desfăşurat jocuri marinăreşti, sub patronajul zeului Neptun. Militarii au organizat o expoziţie cu echipamente de luptă şi armament, precum şi una cu peste 200 dee tipuri de noduri marinăreşti. Vizitatorii au asistat la ceremonialul ridicării pavilionului şi geacului şi au primit oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ navale.

Manifestările dedicate Zilei Marinei se vor desfăşura la Galaţi în perioada 16-18 august. În program figurează o paradă navală, jocuri marinăreşti, muzică de promenadă, ceremonial religios, defilarea gărzii de onoare, lansarea crucii de flori, spectacole de divertisment, plimbări cu caiacul, ateliere pentru copii şi un concurs de biciclete.

Articolul precedentTransferuri din Bosnia şi Serbia pentru echipa de volei CSU Belor Galaţi
Articolul următorN-a oprit la semnalul poliţiştilor, declanşând o urmărire