Tanchiştii gălăţeni se antrenează în Germania, în cadrul unui exerciţiu NATO

Tanchiştii gălăţeni se antrenează în Germania, în cadrul unui exerciţiu militar multinaţional, care se desfăşoară sub egida NATO.

Militarii Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galaţi participă la exerciţiul „Combined Resolve XI”, alături de americanii din Batalionul 1-4 OPFFOR. „Pentru Batalionul 284 Tancuri este deja un lucru obişnuit să execute misiuni, atât în Europa, cât şi în Orientul Mijlociu, alături de parteneri NATO”, se arată într-o comunicare a Ministerului Apărării Naţionale.

La aplicaţia din Germania participă peste 5.500 de militari din 16 ţări, care se antrenează în poligoanele de la Hohenfels şi Grafenwoehr. La Hohenfels se află cel mai mare poligon din Europa. Cel mai important exerciţiu militar multinaţional din Europa se desfăşoară în două „reprize”, programate în perioadele 26 noiembrie – 14 decembrie 2018 şi 14-25 ianuarie 2019.

La prima lor astfel de participare alături de trupe NATO, în primăvara lui 2014, tanchiştii gălăţeni s-au dovedit cei mai performanţi din cele 14 ţări aflate în poligon. Intrat în luptă cu şase tancuri, Batalionul „Cuza Vodă” a distrus atunci opt din cele 11 tancuri Abrams ale unei formaţii americane, fără a suferi nici măcar o pierdere. Militarii gălăţeni luptă pe tancuri româneşti TR85 M1 „Bizon”, modernizate în perioada anilor 1995-2000.

Articolul precedentUn şofer gălăţean, beat la volan, a lovit un pieton pe trecerea de pietoni şi a fugit
Articolul următorAccident de circulație mortal aseară, pe strada Brăilei, la intrarea în oraș