Sute de credincioşi gălăţeni au întâmpinat moaştele Sfântului Iosif cel Milostiv

Racla a fost aşezată în faţa Catedralei, unde va rămâne spre închinare până vineri

Sute de credincioşi gălăţeni au întâmpinat moaştele Sfântului Iosif cel Milostiv, ajunse miercuri după-amiază la Galaţi, cu ocazia Sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei.

Cei prezenţi au participat la o procesiune pe străzile Galaţiului, între sediul Universităţii „Dunărea de Jos” şi Arhiepiscopie. În ciuda frigului pătrunzător, persoane de toate vârstele s-au rugat pentru noroc şi sănătate. Alaiul a fost condus de circa două sute de preoţi, iar la Catedrală a fost întâmpinat de ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos

Racla moaştelor Sfântului Iosif cel Milostiv a fost adusă de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, delegaţia fiind însoţită de Mitropolitul Basarabiei, Veniamin. Racla a fost aşezată într-un baldachin special amenajat în faţa Catedralei gălăţene, unde va rămâne spre închinare până vineri.

Născut în 1820, Iosif Naniescu (Iosif cel Milostiv) a fost ales în 1875 Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, rămânând în funcţie timp de 27 de ani. A fost canonizat în 2017, cu dată de prăznuire 26 ianuarie.

Articolul precedentZeci de trasee de transport în comun din Galaţi, suspendate şi deviate
Articolul următorBănuit de furturi în Austria, prins la graniță după aproape trei ani