Spitalul de Psihiatrie ar putea fi extins şi modernizat cu fonduri europene

Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galaţi ar putea fi extins şi modernizat cu fonduri europene, investiţia fiind estimată la circa 12,5 milioane de lei.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a depus cererea de finanţare imediat ce Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Spitalul de Psihiatrie ar putea beneficia de reabilitarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului de specialitate. Investiţia este evaluată la suma de 12.425.665 de lei. Proiectul este propus pentru finanţare prin Programul Operational 2014-2020.

În proiect sunt prevăzute, printre altele: lucrări de consolidare şi reabilitare a elementelor structurale pentru corpul C28, lucrări de creştere a eficienţei energetice, construirea unui corp de clădire nou având funcţia de pavilion psihiatrie copii, refacerea trotuarelor în jurul clădirii, dotări şi echipamente medicale.

Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, situat pe strada Traian nr. 290, este unul dintre cele mai vechi spitale din ţară, având în componenţă clădiri construite în perioada 1894-1940. Spitalul funcţionează în sistem pavilionar şi dispune de 235 de paturi.

Acesta este cel de-al treilea proiect depus de municipalitatea gălăţeană pe axa de finanţare dedicată reabilitării ambulatoriilor unităţilor sanitare din subordine. Celelalte două proiecte vizează Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” şi Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire”.

Articolul precedentGălăţenii nu contestă în instanţă amenzile de la Poliţia Locală
Articolul următorMijloacele de transport ale companiei Transurb vor circula ca în weekend