Şoferii gălăţeni, informaţi în trafic despre modificările legislaţiei rutiere. Acţiunea a avut loc în oraşele judeţului şi pe două drumuri naţionale.

26 septembrie a fost Ziua Europeană Fără Persoane Decedate în Accidente Rutiere. Proiectul Edward (European Day Without A Road Death) se desfășoară la nivel european, inclusiv în țara noastră, prin Poliția Română. Inițiativa a luat naștere având în vedere că media la nivelul UE este de 70 de morți/zi în accidente rutiere.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați au acționat pe raza municipiului Galați, a municipiului Tecuci, Drumului Național 25, Drumului Național 26, orașului Târgu Bujor și orașului Berești. Scopul acţiunii a fost informarea participanților la trafic privind consecințele grave ale excesului de viteză, conducerii sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive sau ale neportului centurii de siguranță.

Timp de 8 ore, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Rutieră Galați au informat şoferii despre interdicțiile prevăzute de OUG 11/2019, referitoare mai ales la folosirea telefonului mobil la volan.  cât și cu ocazia exercitării de către polițiștii rutieri a atribuțiilor de supraveghere, îndrumare și control a respectării normelor de circulație pe drumurile publice.

 

 

 

Articolul precedentUn transportor blindat al Armatei s-a urcat pe gardul unei locuinţe
Articolul următorUn sfert dintre copiii daţi dispăruţi în România sunt din Galaţi