Poliţiştii de imigrări din Galați, în cooperare, au depistat un bărbat de 35 de ani, din Siria, care nu a părăsit țara noastră la expirarea perioadei de ședere. Pe numele acestuia a fost emisă o comunicare de părăsire a teritoriului României, prin care este obligat să părăsească țara în cel mult 3 zile și a fost sancționat contravențional cu avertisment.  

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Galați în cooperare cu lucrătorii Secției 5 Rurală Rădești au desfășurat, în după-amiaza zilei de 15 septembrie, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii au depistat, cu ședere ilegală, un cetățean străin, de 35 de ani, din Siria.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul a intrat legal în România, în baza unui drept de ședere obținut într-un stat din Uniunea Europeană, însă, la expirarea perioadei legale de ședere nu a părăsit teritoriul țării, totalizând peste 300 de zile de ședere nereglementată.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestuia o comunicare  prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de cel mult 3 zile. Totodată, cetățeanul străin a fost sancționat contravențional cu avertisment, conform prevederilor OUG 194/20002 privind regimul juridic al străinilor pe teritoriul României, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentUn copil a fost implicat într-un accident ușor în Tulucești
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 70. Bancomatele sar în aer mai rău ca petardele de Revelion