Un bărbat de 61 de ani, din Cudalbi, care s-a întors de la muncă din Italia, şi-a bătut soția, pe 7 septembrie, nemulţumit că ea începuse să bea şi nu mai făcea nimic prin casă. Abia pe 8 septembrie soţul a anunţat ambulanţa, după ce ignorase că femeia spunea că se simte rău după bătaia luată cu o zi înainte. Pe 10 septembrie, bărbatul a fost arestat.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, la data de 10.09.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prevăzută de dispoziţiile art. 188 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 199 din Codul penal. Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, care a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpat pentru o perioadă de 30 de zile.

Familia Miron din Cudalbi a trăin mulți ani separată după ce soțul a plecat în străinătate, cu copilul, pentru a câștiga mai mulți bani și a asigura familiei un trai mai bun.. Ani de zile, capul familiei, Gheorghe, a fost plecat în Italia. Soția a rămas singură, însă faptul că a fost departe de cei dragi a împins-o în brațele lui ”Bachus”, și nu a renunțat la viciul acesta nici după ce soțul său s-a întors acasă. În seara zilei de 7 septembrie bărbatul și-a ieșit din minți și, în urma unui scandal, a luat-o la bătaie pe femeia cu care își împărțise ultimii 24 de ani din viață. Loviturile cu pumnii, aplicate în zona capului şi în zona abdominală, cauzându-i multiple leziuni traumatice, printre care infiltrat hemoragic epicranian frontal şi ruptură splenică, leziuni care au cauzat decesul victimei. Pe fondul consumului de alcool, a agonizat în casă până a doua zi, când bărbatul a chemat salvarea.

„Echipajul medical solicitat a constatat decesul victimei. În urma necrepsiei s-a stabilit că aceasta a suferit numeroase leziuni, printre care și o ruptură splenică. Suspectul a fost reținut pentru omor asupra unui membru al familiei”, a precizat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

La 48 de ore după ce soția sa a murit, Gheorge Miron a fost dus în fața unui judecător, care a decis arestarea sa pentru 30 de zile. Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, a fost încarcerat în Arestul IPJ Galați. 

Sursa: Realitatea de Galati