Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a fost semnat contractul de lucrări pentru construirea unui corp nou de clădire la Şcoala Gimnazială „Dan Barbilian” din Micro 20, obiectiv pentru care au fost atrase fonduri europene.

Valoarea contractului fiind de 8.389.220,58 lei fără TVA, adică aproape 2 milioane euro. Durata contractului este de 27 luni, din care 3 luni sunt prevăzute pentru proiectare, iar 24 de luni pentru execuţie.

Prin acest proiect se urmăreşte construirea unui nou corp de clădire cu regim de înălţime P+2E care va avea următoarele destinaţii: 11 săli de clasă, sală de sport, vestiare, toalete, duşuri, sală de mese, sală pentru materiale didactice şi sală de recreere. Spaţiile vor fi dotate cu mobilier (bănci, table, catedre, dulapuri, scaune), echipamente IT (laptopuri, imprimante, videoproiectoare etc.), elevatoare pentru persoane cu dizabilități, precum şi cu instalaţie de detecţie incendiu.

Proiectul cu finanţare europeană pentru construirea unui nou corp de clădire la Şcoala Gimnazială „Dan Barbilian” are o valoare totală de 12.140.212,16 lei (2,5 milioane de euro), contribuţia financiară nerambursabilă din fonduri europene fiind de 11.897.407,91 lei, în vreme ce contribuţia municipiului Galaţi este de 242,804.25 lei. 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentIa pastila SRS: Nicușor Dan se transformă în Moș Gerilă
Articolul următorCJ Galați continuă investițiile în sănătate