Școala „Iulia Hașdeu” va fi reabilitată cu fonduri europene

Școala gimnazială „Iulia Hașdeu” va intra în reabilitare cu fonduri europene, după ce Primăria Galaţi a câştigat o finanţare de aproape 3 milioane de lei.

Proiectul „Anvelopare unități de învățământ – Școala gimnazială „Iulia Hașdeu”” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Obiectivul general al proiectului constă în scăderea consumului de energie primară la clădirile publice și scăderea producerii de gaze cu efect de seră. Obiectivul specific vizează creșterea performanței energetice a imobilului şcolii, cu efecte favorabile asupra sănătății celor 352 de elevi și a îmbunătățirii calității actului educațional.

Valoarea totală eligibilă a contractului este de 2.910.142,72 lei cu TVA, din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 2.473.621,31 lei cu TVA. Reabilitarea unității de învățământ se va încheia anul viitor, când școala va împlini 40 de ani de existență.

În actualul exercițiu financiar, municipiul Galați are în curs de implementare trei proiecte pentru reabilitarea unităților de învățământ, iar 12 proiecte de infrastructură educațională se află într-un stadiu avansat de evaluare. Conform reprezentanților Primăriei, valoarea totală a proiectelor este de 82.241.052 de lei. În prezent, se lucrează la Școala Nr. 3 și la Școala Nr. 22.

Articolul precedentAproape 5.000 de gălăţeni s-au angajat anul acesta prin AJOFM
Articolul următorAproape 2.400 de firme gălăţene şi-au închis afacerile în acest an