Şcoala de vară de Astronomie „Priviţi cerul”, ediţia a XII-a are loc, în perioada 8 – 11 iulie 2019, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”.

Manifestarea este coordonată de Secţia Observator Astronomic-Planetariu, în colaborare cu Astroclubul „Călin Popovici”.

Temele cursurilor de astronomie vor fi diverse, de la noţiuni introductive despre constelaţii, până la noţiuni de astrofizică. Lecţiile teoretice vor fi susţinute în Sala Auditorium a muzeului gălăţean, între orele 18,00 – 22,00. Cele practice vor avea loc în intervalul 22,00 – 00,00, pe Terasa de Observaţii Astronomice (dacă vremea va fi favorabilă). Participarea la Şcoala de Vară de Astronomie este gratuită.

Lectorii Şcolii de vară de Astronomie vor fi: Andrei Gaiu, student la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați; Aurel Chirilă, inginer cu experienţă în popularizarea astronomiei şi Ovidiu Tercu, coordonator al Secţiei Planetariu-Observatorul astronomic a Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.
Înscrierile se vor face în data de 8 iulie, ora 18,00, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii. Pot participa toți pasionații de astronomie, începând de la vârsta de zece ani. Pentru detalii, se poate suna la 0746.020.001 (muzeograf Ovidiu Tercu, coordonator activitate).

Articolul precedentDosarul pentru demolarea fostei Mehid, depus la Primărie
Articolul următorLiderii PSD le-au făcut noi promisiuni cetăţenilor Galaţiului