Restaurantele pot rămâne deschise, conform ultimei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

CJSU a venit cu o nouă hotărâre, prin care permite activitatea cafenelelor, restaurantelor și a sălilor cu jocuri de noroc poate fi reluată, însă la o capacitate de numai 30%. Pe aceeași listă intră și cinematografele și sălile de spectacole, respectând și acestea regula de 30% în localitățile Galați (1,94), Șendreni (2,91), Gohor (1,85), Vânători (1,56), Vârlezi (1,51) și Foltești (1,58) . „Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00, în localitățile Galați (1,94), Șendreni (2,91), Gohor (1,85), Foltești (1,58), Vânători (1,56) și Vârlezi (1,51)”, se arată în comunicatul CJSU. Aceeași regulă se aplică și restaurantelor și cafenelelor ce aparțin hotelurilor și unităților de cazare. În cazul în care rata de infectare va crește peste 3/1.000 de locuitori, toate spațiile care în prezent pot funcționa la capacitate redusă se vor închide.

Masca rămâne nelipsită în spațiile publice deschise, scrie în comunicat, iar activitățile în aer liber, de tipul concertelor, festivalurilor și evenimentelor culturale sunt interzise.Rămân deschise terasele, în ciuda faptului că ne aflăm la mijlocul toamnei.Acestea rămân deschise „cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară”, mai este precizat în comunicat.

Localitățile Cuca și Ivești rămân în continuare în carantină, cafenelele, restaurantele și sălile cu jocuri de noroc rămânând închise.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCare este situația epidemiologică la nivelul județului Galați?
Articolul următorIPJ Galați – 18 octombrie marchează Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane